فراخوان ارسال مقاله نشریه حکیم ساوجی

۱۱ تیر ۱۴۰۳ | ۰۷:۵۵ کد : ۶۵۳۲ اخبار اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۴۷
فراخوان ارسال مقاله نشریه حکیم ساوجی

 "نشریه حکیم ساوجی" وابسته به دانشکده علوم پزشکی ساوه، با هدف آشنا کردن متخصصان، کارشناسان و دانشجویان با تحقیقات جدید در زمینه های مختلف علوم پزشکی، پیراپزشکی و بهداشت در راستای رشد و توسعه دانش تخصصی، اقدام به دریافت و چاپ مقاله می کند. این نشریه پذیرای مطالعات با رویکرد کمی و کیفی در حوزه های مختلف سلامت می‌باشد. نویسندگان، پژوهشگران و دانشجویان محترم می توانند مقالات خود را از طریق سایت مجله ( http://pchcj.savehums.ac.ir/ ) ارسال کنند.

اصول کلی و نکات حائز اهمیت:

مقاله های ارسالی باید در زمینه ­ی تخصصی نشریه و منطبق با اهداف نشریه باشد.
داشتن کد ارکید به عنوان یک شناسه منحصر به فرد نویسنده مسئول ضروری می باشد.
اخذ و درج کد اخلاق برای مقاله از الزامات می باشد.
در مطالعات کارآزمایی بالینی ، درج کد IRCT (مرکز ثبت کارآزمایی بالینی) در مقاله الزامی است.
مقاله های ارسالی نباید در هیچ مجله‌ای در داخل یا خارج از کشور در حال بررسی یا منتشر شده باشد. همچنین هم‌زمان برای سایر نشریه­ ها ارسال نشده باشد.
مقاله‌های ترجمه شده از زبان ­های دیگر قابل پذیرش نخواهد بود.
مقاله به زبان فارسی روان و با رعایت قواعد دستوری نگارش شود، از آوردن اصطلاحات خارجی که معادل های دقیق و رسایی در زبان فارسی دارند خودداری گردد.
تمام واژه‌‌ها و اصطلاحات علمی انگلیسی که در مقاله به صورت اختصار درج می‌شوند، باید برای بار اول به صورت عبارت کامل در متن ذکر گردیده و اختصار آن در داخل پرانتز آورده شود و واحدهای اندازه‌گیری بایستی از سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها (SI) پیروی کند.
مسئولیت صحت و سقم مطالب مقاله به لحاظ علمی، حقوقی و اخلاقی به عهده تمامی نویسندگان خصوصا نویسنده‌ی مسئول مکاتبات است.
نویسندگان محترم می بایست پس از دریافت نظرات داوران، موارد اصلاحی را در فایل مقاله های‌لایت (رنگی) کرده و نیز به همراه مقاله یک نامه همراه در پاسخ به تک تک نظرات داور تهیه نموده و ارسال نمایند.
نویسنده باید کلیه موارد اخلاق در پژوهش منطبق بر معاهده هلسینکی را در تمام مراحل تدوین مقاله رعایت نماید.
اصلاح مقاله باید حداکثر در مدت 3 هفته انجام شود. در صورت عدم دریافت پاسخ از طرف نویسندگان در بازه زمانی مشخص شده، مقاله شما مورد پیگیری های بعدی از طریق مجله قرار نخواهد گرفت.
چنانچه مقاله حامی مالی دارد، اکیدا باید در بخش تقدیر و تشکر منظور گردد.
حق هیأت تحریریه مجله، در قبول یا رد مقاله و یا اصلاح نوشتاری و ادبی محفوظ است. عقاید بیان شده و خط‌ مشی‌های اعمال شده توسط نویسندگان، الزاماً بیانگر عقاید و خط مشی‌های هیأت تحریریه نمی‌باشد.
 

مجله مقالاتی که به یکی از اشکال زیر نگاشته شده باشند را در بر می‌گیرد:

مقاله اصیل/ تحقیقاتی (Original Article)
مقاله مروری (Review Article)
گزارش کوتاه
مقالات متا آنالیز(Meta analysis)
نامه به سردبیر(Letter to editor) 
 

 صفحه عنوان : شامل عنوان مقاله، عنوان مکرر، نام نویسندگان، مدرک تحصیلی، رتبه علمی و گروه آموزشی، دانشکده، دانشگاه و یا موسسه تحقیقاتی، تلفن تماس و پست الکترونیک می‌باشد. درج آدرس نویسنده مسئول به طور کامل همراه با ذکر کد پستی، شماره تلفن ثابت و نمابر و پست الکترونیک الزامی است.

 ۳. نویسنده مسؤول (Corresponding Author) با علامت * متمایز شود و در زیر چکیده به این صورت ذکر گردد:

نویسنده مسؤول Corresponding Author *

 ۴. در چکیده انگلیسی اصول نام‌نویسی لاتین رعایت گردد به این صورت که اول نام خانوادگی، سپس حرف اول نام و بعد درجه علمی به صورت کارشناس BSc ، کارشناس ارشدMSc، مربی هیئت علمی  (Instructor) ، استادیار Assistant Professor ، دانشیار Associate professor ، استاد professor ذکر شود.

 

چکیده

  چکیده مقاله (اعم از فارسی و انگلیسی) در صفحه های مستقل به صورت سازمان یافته دارای ساختار (Structural ) حداکثر 450 کلمه بدون ذکر منابع و اختصارات و نماینده تمام مفاهیم و عناصر محتوی مقاله و بترتیب دارای قسمت های زیر باشد : مقدمه (Introduction) ،  مواد و روش­ها  (Methods) ،  یافته ­ها  (Results) و  نتیجه گیری  (Conclusion) و  کلید واژه (Key words) 3 تا 5 واژه اصلی براساس MESH باشد.

  

الف) مقالات پژوهشی اصیل (Original Research Article): این نوع مقالات بر اساس یک طرح تحقیقی منظم و یافته های علمی مستحکم نگاشته شده و باید شامل قسمت‌های عنوان، چکیده (فارسی و انگلیسی)، مقدمه، مواد و روش ها، یافته‌ها، بحث، نتیجه‌گیری و تشکر و قدردانی ملاحظات اخلاقی حمایت مالی تضاد منافع و منابع باشند.

ب) گزارش کوتاه: مقالات گزارش کوتاه از ساختاری شبیه به مقالات پژوهشی برخوردار می باشد. با این تفاوت که یافته های پژوهش اندک بوده یا به دلایل دیگر محقق تمایل به شرح و بسط کامل آن را ندارد. این مقالات باید حداکثر در ۳ صفحه (۱۵۰۰ کلمه و حداکثر ۱۰ رفرنس) تنظیم شود و یافته ها و بحث در هم ادغام شود.

 ج) مقالات مروری (Review Article): شامل بررسی کلی یک موضوع جدید علمی است صرفاً از نویسندگانی پذیرفته می‌شود که تسلط کافی و سابقه طولانی در مورد موضوع خاص را دارند که با ارجاع به تعداد قابل قبولی از مقالات منتشر شده ایشان پذیرفته می‌شود (از ۳۰ منبع حداقل ۳ منبع آن متعلق به نویسنده و مرتبط با موضوع مقاله باشد).

د) گزارش موردی  (Case Report): این نوع مقالات بر اساس مشاهده یک مورد یا موارد خاص حرفه‌ای که نگاه و شناخت ویژه‌ای را ارایه کرده باشد باید نگاشته شوند در گزارش مورد، چکیده فارسی و انگلیسی غیر سازمان یافته در حداکثر ۱۰۰ کلمه تنظیم گردد و متن مقاله شامل خلاصه از معرفی بیمار، علت گزارش و نتیجه گیری باشد مقدمه آن حداکثر۲۵۰ کلمه و متن خالص در ۷۵۰ کلمه ارائه شود تعداد منابع ۸ منبع، جداول، تصاویر یا نمودار هر یک از۲ و مجموع آ نها از ۳ عدد افزون نشود. باید از نوادر علوم پزشکی و مشتمل بر قسمتهای زیر باشد.

  ۱. چکیده شامل مقدمه، معرفی مورد و کلید واژه‌ها.

  ۲. متن مقاله شامل مقدمه، شرح مورد، بحث، مستندات و چکیده انگلیسی مشابه معادل فارسی آن  و ارائه کد اخلاق.

ه)مقالات متا آنالیز(Meta analysis): روش های آماری است که سعی می نماید اطلاعات بدست آمده در مرور ساختار یافته را ترکیب نموده و نتیجه گیری مبتنی بر مستندات ارائه نماید و از ساختاری شبیه به مقالات پژوهشی برخوردار می باشد.

و) نامه به سردبیر:(Letter to editor): متن آن حداکثر شامل ۵۵۰ کلمه و در ارتباط با مقالات مجله،تجربه های ارزشمند و ابتکار های مفید در زمینه روش ها و اصول مراقبتی است. حداکثر ۳ منبع و یک عنوان با حداکثر ۸ کلمه دارد. نامه به سردبیر چکیده، جدول و نمودار ندارد. اسم سه نویسنده نیز ذکر گردد.

منابع

این نشریه از سیستم رفرانس دهی بر اساس الگوی ونکوور (عددی) پیروی می کند، کلیه منابع فارسی بایستی به صورت انگلیسی در صفحه منابع نوشته شوند و در انتها با نوشتن عبارت (Persian)، مشخص شوند. ارجاعات متنی به صورت شماره و به ترتیب ظهور در متن مشخص شده و در پایان مقاله در قسمت منابع به ترتیب ظهور متن شماره گذاری می‌گردند. در متن، بعد از استفاده از هر منبع، شماره منبع بدون پرانتز بالاتر از متن درج شود.

توجه: لازم است تمام منابع فارسی به زبان انگلیسی نوشته شوند. برای نوشتن عنوان مقاله فارسی از عنوان چکیده انگلیسی همان مقاله در مجله ای که چاپ شده استفاده گردد.

نحوه نگارش منابع اعم از مقاله یا کتاب به شرح ذیل می‌باشد :

 الف) منابع انگلیسی به صورت کتاب:

 نام خانوادگی نویسنده (نویسندگان)، حرف اول نام نویسنده (نویسندگان ). عنوان کتاب. نوبت چاپ، شهر محل انتشار: اسم ناشر؛ سال انتشار.

  مثال :

 Ringsven MK, Bond D. Gerontology and leadership skills for nurses. Albany (NY): Delmar Publishers; ۱۹۹۶.

 - اگر منبع مورد استفاده فصلی از کتاب باشد

 Phillips SJ, Whisnant JP. Hypertension and stroke. In: Laragh JH, Brenner BM , editors. Hypertension: pathophysiology, diagnosis, and management. New York: Raven Press; ۱۹۹۵. P. ۷۸-۴۶۵.

 منابع فارسی به صورت مقاله :

 نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، عنوان مقاله. نام مجله، سال انتشار؛ شماره مجله: صفحات.بعد از آن عبارت persian داخل کروشه قید گردد.

  نام مجله باید کامل نوشته شود

Imani F , Aleboye MR, Farahini H, Tavvaf H, Sakhaei M. Comparison of patient controlled intravenous analgesia and patient controlled regional analgesia through femoral catheter after anterior cruciate ligamentum repair. Razi Journal of Medical Sciences ۲۰۱۰; ۱۷(۷۵): ۱۶-۲۲. [Persian]

 منابع انگلیسی به صورت مقاله :

 نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام نویسنده (نویسندگان). عنوان مقاله. نام مجله. سال انتشار؛ شماره مجله: صفحات.( نام نویسندگان تا شش نفر نوشته می‌شود و اگر تعداد بیش از شش نفر بود به دنبال آن کلمه et al ذکر می‌گردد).

 مثال :

Vega KJ, Pina I, Krevsky B. Heart transplantation is associated with an increased risk for pancreatobiliary disease. Annals Internal Medicine. ۱۹۹۶; ۱۲۴(۱۱):۳-۹۸۰.

 ب) اگر منبع مورد استفاده مجله باشد :

  نام خانوادگی و مخفف نام نویسندگان.عنوان مقاله. نام مجله (مخفف) سال انتشار;شماره (دوره):صفحات

Stevenson CR, Forouhi NG, Roglic G, Williams BG, Lauer JA, Dye C, et al. Diabetes and tuberculosis: the impact of the diabetes epidemic on tuberculosis incidence. BMC Public Health ۲۰۰۷; ۷:۲۳۴.

 در صورتیکه منبع استفاده شده مجله فارسی باشد عنوان مقاله ذکر و بعد از آن عبارت persian داخل کروشه قید گردد.

Moodi M, Baladi Mood M, Sharifirad Gh R, Shahnazi H,Sharifzadeh Gh. Evaluation of breast self-examination program using Health Belief Model in female students. J Res Med Sci ۲۰۱۱;۱۶(۳):۳۱۶-۳۲۲. [Persian]

 ج) اگر منبع تحقیق از اینترنت،وب سایت و CD-Rom است :

Tavafian SS, Hasani L, Aghamolaei T, Zare SH, Gregory D. Prediction of breast self-examination in a sample of Iranian women: an application of the Health Belief Model. BMC Woman Health ۲۰۰۹;۹:۳۷. Available from: http://www.biomedcentral.com/۳۷/۹/۶۸۷۴-۱۴۷۲.

Hoffman DL.St John&#۳۹;s Wort. ۱۹۹۵; [۴ screans].Available at:URL:http://healthy net/library/book/Hoffman/ materiamedica/stjohna.htm. Accessed July ۱۶; ۱۹۹۸.

Gershon ES.Antisocial behavior.Arch Gen Psychiatry (serial on CD-ROM) ۱۹۹۵;۹۰۱-۵۲:۹۰۰.

 د)منابع پایان نامه

ابتدا نام خانوادگی و نام دانشجوی پایان نامه، سپس عنوان در گیومه و سپس کلمه پایان نامه عمومی یا تخصصی و سپس دانشکده و دانشگاه مربوطه و سال آن آورده می شود.

  Abdel-Hafiz Rizqallah AM. Adequacy of Hemodialysis among End Stage Renal Disease Patients at Al-Watani Hospital [MSc Thesis]. Nablus, Palestine: Faculty of Graduate Studies, An-Najah National University ۲۰۰۶.

 ه )منابع همایش

ابتدا نام ارائه دهندگان مقاله، عنوان مقاله، سپس کلمه  In:، نام نویسندگان کتاب کنفرانس و کلمه editors و سپس نام کنگره و سال و ماه روز آن و محل اجرای کنفرانس. محل نشر، ناشر، سال و صفحه مورد استفاده می آید.

کلید واژه ها: نشریه


نظر شما :